Search Engine Optimization

Al sinds de opkomst van de eerste zoekmachines zijn mensen bezig geweest om uit te vinden hoe zij hun websites hoger in de zoekresultaten konden krijgen, terwijl de zoekmachines hen steeds een stap voor probeerden te blijven. Hoewel dit vandaag de dag nog steeds zo is, is er wel een algemene consensus ontstaan met betrekking tot “best practices” voor een goede ranking. Grofweg kunnen deze in twee categorieën worden opgedeeld; website optimalisatie en linkbuilding.

Optimalisatie-Website-Logo

 

Website Optimalisatie

Hoewel het de bedoeling is van Google dat elke website met uniek, kwalitatieve inhoud goed moet kunnen scoren, kunt u de prestatie van uw website wel een beetje helpen. Het feit dat in het kopjes hierboven de woorden “website optimalisatie” zijn gebruikt zal ervoor zorgen dat MediaMaze daar nu beter op gevonden gaat worden dan wanneer dit niet in een kopje was gezet. Met aanpassingen als deze kunt u de prestatie van uw website aanmerkelijk verbeteren. Een goed geoptimaliseerde website is daarnaast eigenlijk een vereiste voor de volgende stap, namelijk linkbuilding.

linkbuilding

 

Linkbuilding

Met alleen optimalisatie op de website zelf komt uw website in de meeste gevallen niet op de door u gewenste positie binnen de zoekresultaten. U website moet namelijk nog “populariteit” winnen en tonen aan Google. Door middel van optimalisatie op uw site toont u alleen relevantie. Met populariteit en autoriteit toont uw site toegevoegde waarde en zal de positie stijgen. U verkrijgt populariteit en autoriteit door middel van links die naar uw website wijzen. Links van websites die zelf autoriteit hebben helpen ook die van u te verhogen, terwijl links van website met een vergelijkbaar onderwerp ook uw relevantie verhogen.