SEO Bouwstenen

Gevonden worden in Google is niet zo moeilijk. Goed gevonden worden, op de zoekwoorden die voor uw bedrijf belangrijk zijn, is een stuk lastiger. Het proces dat ervoor kan zorgen dat u beter gevonden wordt door de zoekmachines (waarvan Google veruit de belangrijkste is) heet Search Engine Optimalisation, ofwel SEO. Dit proces is grofweg onder te delen in twee categorien, SEO op uw website en SEO buiten uw website om.


Opties voor SEO óp uw website.


meta-tag-description

- Het instellen van de metadescription en metatags.

De metadecription is het stukje tekst dat u ziet op de resultatenpagina van Google. Een goede tekst zorgt ervoor dat mensen sneller op de link naar uw website klikken en zorgt daardoor voor meer bezoekers. De metadescription heeft overigens geen rechtstreeks effect op uw positie op de resultatenpagina van Google.
Prijs: 2,- euro per pagina.


linkstructuur

- Link en paginastructuur.

Een goed opgebouwde website is belangrijk voor Google. Standaard voldoen alle door ons gemaakte websites overigens aan deze criteria. Wanneer uw site niet door ons gemaakt is optimaliseren wij voor u de url’s van uw pagina’s en de interne linkstructuur. Afhankelijk van de oorspronkelijke situatie kan dit een groot effect hebben op de positie van uw site binnen de zoekresultaten.
Prijs: 2,- euro per pagina.


Text

- Optimalisatie van uw teksten en afbeeldingen.

Google waardeert unieke en handgeschreven teksten (ja dat kan ook door computer gedaan worden!). Er zijn echter belangrijke aandachtspunten bij het schrijven van deze teksten wanneer u wilt dat deze door Google volledig op waarde worden geschat. Dit klinkt allemaal wat vaag, maar het betreft zaken als het gebruik van uw zoekwoorden, kopjes, alinealengte e.d. Daarnaast kan Google er niet zelfstandig achter komen wat er op een afbeelding staat, gelukkig valt ook dit te verhelpen. Bij websites met veel foto’s is het erg belangrijk om uw afbeeldingen door Google te laten “lezen”.
Prijs: 2,- euro per pagina.


robots.txt en .htaccess bestand

- Robots.txt en het .htaccess bestand.

- Het instellen van de robots.txt, en het htaccess. bestand. Hoewel deze namen u waarschijnlijk onbekend voorkomen zijn deze twee bestandjes erg belangrijk. Zo kunt u er bepalen of u uw domein met of zonder www wilt weergeven. Daarnaast kunt u wanneer op uw domein tweemaal dezelfde inhoud staat op verschillende pagina’s welke Google absolute prioriteit moet geven (dit voorkomt dat allebei een beetje prioriteit kijgen). Tot slot regelt het robots.txt de toegang voor de zoekmachines en hoe zij links op uw site moeten interpreteren.
Prijs: Eenmalig 10,- euro.


Opties voor SEO buíten uw website.

google-places-logo

- Vermelding op Google Places

Met een vermelding op Google Places komt u voor lokale zoekopdrachten (de zoekopdrachten waarbij een plaatsnaam, o.i.d. gebruikt wordt) bij de lokale resultaten te staan. Deze resultaten staan áltijd voor álle andere resultaten. Omdat lang niet iedereen gebruik maakt van Google Places is, zeker voor de kleinere gemeentes, een vermelding op de 1ste pagina zo goed mogelijk.
Prijs: Eenmalig 15- euro

Links naar uw website

Het klinkt misschien wat raar maar de SEO activiteiten die buiten uw website plaatsvinden bepalen of u op de 1e of 8e plaats komt binnen de zoekresultaten. Google hanteert namelijk het wetenshappelijke referentie model. Dit komt erop neer dat een website (wetenschappelijk artikel) pas echt relevant is wanneer anderen naar u linken (refereren). Het is nog beter wanneer websites binnen uw branche (onderzoeksgebied) naar u linken (refereren) en wanneer deze websites (onderzoekers) zelf veel autoriteit hebben, logisch nietwaar?


Google

- Autoriteitslinks.

U hebt enkele van deze links nodig om zelf ook enige autoriteit en dus vertrouwen van Google te krijgen. Deze links zijn vaak lastig te verkrijgen maar met genoeg inspanning (of geld) is het goed mogelijk om enkele van dergelijke links te verkijgen.
Prijs: Op aanvraag, sterk afhankelijk van uw sector/zoekwoord

Startpagina

- Startpagina of Directory links.

Directories zijn pagina’s zoals Startpagina.nl. Vroeger begon de meerderheid van de internetters hun zoektocht naar informatie op deze pagina’s . Tegenwoordige doen velen dit nog steeds maar worden ze meer gebruikt als overzichtspagina’s binnen bepaalde branches (bijvoorbeeld schilders of alles over offertes). Deze links zijn relevant voor uw site omdat de startpagina’s dus onderwerp specifiek zijn. Doordat deze pagina’s weinig echte inhoud hebben en veel uitgaande links wordt de waarde van de links licht verminderd.
Prijs: Alleen i.c.m een linkbuilding pakket


auto-week-logo

- Relevante links

De meest relevante links zijn links in een tekst van een voor u relevante pagina op een relevant domein. Voor een autoverkoper kan dat een pagina over auto’s zijn, voor een schilder een pagina over verf. U hoort het wellicht al, dat zijn een boel vereisten. Een link binnen een tekst op een relevante pagina van een site die niet direct aan uw branche is gerelateerd is echter ook zeer relevant. Wanneer u eenmaal enkele autoriteitslinks hebt verkregen worden de relevante links het belangrijkste.
Prijs: 12,-/5,- euro per artikel*


Marktplaats

- Bulk links.

Deze links zijn links van bijvoorbeeld advertentie pagina’s zoals Marktplaats of Tweedehands.net. Hoewel deze links vaak minder waard zijn dan sommige relevante of autotiteitslinks hebben zij als bijkomend voordeel dat uw advertenties ook rechtstreeks bezoekers kunnen opleveren voor uw website.
Prijs: 20 euro per 10 links


komen links in alle vormen en maten. Zo kunnen links bijvoorbeeld op een speciale linkpagina staan of in een reactie, in de voeter of sidebar van een pagina, kan het een plaatje of tekst zijn en kan het een voor u relevante tekst zijn of gewoon een link als “bezoek de website”. Daarnaast bestaat er ook nog een toevoeging waardoor Google een bepaalde link wel ziet maar nauwelijks meetelt in hun waardering.  Het belangrijkste is echter dat uw linkprofiel natuurlijk is, zo lijkt het niet te gemaakt en zal Google meer waarde aan de links hechten.

*Het betreft hier links in door ons geschreven artikelen. Wanneer u ons zelf uw artikelen aanlevert (unieke tekst in foutloos Nederlands) dan rekenen wij een prijs van 5,- euro per geplaatst artikel met daarin 2 links.