Google manipuleert zoekresultaten voor de “Conservative Party”,

Google manipuleert zoekresultaten voor de “Conservative Party”, aldus The Daily Mail. Op het eerste gezicht lijkt het er inderdaad op. Het begon met de ophef in het Verenigd Koninkrijk de afgelopen weken over de belastingdeal die Google met de overheid gesloten heeft. cloud hosting info . Onder leiding van de Conservative Party heeft de regering een afspraak met Google gemaakt over een naheffing over de winst van het bedrijf in het Verenigd Koninkrijk. Volgens velen, The Daily Mail incluis, is Google er te makkelijk vanaf gekomen. Toen het de krant ter oren kwam dat de auto-suggest resultaten voor de Conservative Party anders waren dan voor de andere partijen, werden de complottheorieën van stal gehaald.

“Labour are a joke, lid dems are finished, ukip are nazis, snp are liars & conservatives are ..”Autosuggest

Autosuggest is een functie van Google die tijdens het invullen van een zoekopdracht automatisch suggesties geeft aan de gebruiker voor het afmaken van de zoekopdracht. “Autocomplete predictions are automatically generated by an algorithm without any human involvement. The algorithm is based on a number of objective factors, including how often others have searched for a word”, aldus Google. Uiteraard is het vervolgens voor Google alsnog mogelijk om bepaalde suggesties te verwijderen of juist toe te voegen.

“Labour are a joke, lid dems are finished, ukip are nazis, snp are liars & conservatives are ..”

Op het eerste gezicht lijkt het inderdaad wat vreemd dat er voor de conservatieven als enige partij een auto-suggest resultaten beschikbaar zijn. Alle andere bovenstaande partijen zijn “finished”, wel/niet racistisch, een grap, verraders, leugenaars, slecht, nazi’s en rechts waar ze links zijn en andersom. Het ontbreken van dergelijke suggesties voor de conservatieven is dan ook louter positief. Gezien de “gunstige deal” die Google heeft kunnen sluiten met de Britse overheid kan dit geen toeval zijn.

conservative-party-are

Maar…..

Zoek echter naar “conservative party are” of “conservative are” en het is ook hier hetzelfde liedje alsbij de andere partijen. Ervan uitgaande dat Google de eigen zoeksuggesties kan sturen zoals het wilt en Google werkelijk waar de conservatieve zou hebben willen helpen hiermee, dan hadden ze het wel beter aangepakt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 4 = 3