Jezelf van Google verwijderen? Het Kan! Wij Vertellen Hoe

Jezelf van Google verwijderen, wij vertellen hoe!

Lange tijd was het vrijwel onmogelijk om inaccurate of ronduit onjuiste berichtgeving aan te pakken. Dat is veranderd. Lees verder over het vergeetrecht en online reputatiemanagement.

Een zoekopdracht naar jouw naam in Google kan in sommige gevallen vervelend uitpakken voor je carrièreperspectieven, zakelijke kansen en geloofwaardigheid als professional. MediaMaze loopt echter voorop in de ontwikkelingen om hier een einde aan te maken, door de veelheid aan stemmen op het internet ten goede van jouw naam of bedrijf in te zetten. Met de hulp van MediaMaze kun je jezelf nu uit Google verwijderen, dan wel deels onvindbaar maken. Hiertoe leunen wij zowel op conventioneel zoekmachine reputatiemanagement, als op het minder gangbare vergeetrecht. Door negatieve zoekresultaten te overstemmen met gunstigere geluiden of uit Google te verwijderen, krijgt je online reputatie de positieve impuls die het verdient.

 

Persoonlijke Informatie verwijderen van Google

In het beste geval is de ongewenste persoonlijke informatie bij de bron weg te werken. Vaak zal je echter stuiten op onwil of onkunde om de gewraakte berichtgeving terug te trekken. En in het ergste geval zorgt dit opnieuw voor negatieve publiciteit. Gelukkig zijn er ook anderen middelen om jezelf van Google te verwijderen, die de gegevens weliswaar niet wissen bij de bron, maar de gegevens wel (vrijwel) onvindbaar maken.

Een belangrijk middel om jezelf van Google te verwijderen en jezelf tegen onrechtvaardige reputatieschade te beschermen, is een beroep op het vergeetrecht. Dit recht om vergeten te worden, of right to be forgotten (RTBF), geldt sinds 2014. Het Europese Hof bepaalde dat Google informatie over natuurlijke personen die irrelevant, niet langer relevant, onjuist of bovenmatig is, niet mag blijven verwerken. In artikel 17 van de Algemene Verordening Gegevensbescherming is sinds 2016 onder de noemer right to erasure (“recht op vergetelheid”) vastgelegd dat Google ongewenste zoekresultaten moet verwijderen, indien deze geen publiek belang dienen of van ondergeschikt belang zijn voor het handelen van personen op zowel professioneel, als persoonlijk vlak.

Het vergeetrecht stelt individuen in staat om gericht negatieve persoonlijke informatie te verwijderen. MediaMaze heeft honderden verzoeken begeleid en meermaals (met succes) tegen Google geprocedeerd. Wij weten dan ook als geen ander de weg in het juridische doolhof om jezelf van Google te verwijderen.

google-logo-transparant

Zoekresultaten onvindbaar maken

Mocht een beroep op het recht om vergeten te worden niet tot de mogelijkheden behoren of vruchteloos blijken, bestaat er nog een andere krachtige manier om de ongewilde berichten van de eerste pagina in Google te verdringen. In dat geval maakt MediaMaze zoekresultaten onvindbaar, zonder dat deze uit Google hoeven te worden verwijderd. Door nieuwe content te maken of de posities in de zoekresultaten van bestaand materiaal te verbeteren, wordt negatieve berichtgeving tegengegaan.

Het individu staat daarom niet langer machteloos tegenover internetreus Google. Door in meer of mindere mate jezelf van Google te verwijderen neemt u het heft weer in eigen handen en straalt u het beeld uit dat u wenst, zonder dat anderen hier onnodig invloed op hebben.

Jezelf van Google Verwijderen? Lees verder over:

Vergeetrecht

Als individu hebt u het recht om vergeten te worden. Wij hebben als kantoor al honderden verzoeken ingediend en kunnen u zaak naast vergelijkbare casussen leggen. Zo kunnen wij optimaal, kosteloos en vrijblijvend uw kansen inschatten en bepalen welke argumentatie vervolgens het meest kansrijk is.

Online Reputatiemanagement

Voor bedrijven en personen is er de mogelijkheid om via online reputatiemanagement de mogelijkheid om zoekresultaten van de 1e pagina van Google te verwijderen. Wij doen dit via een unieke combinatie van online PR & SEO.

Of neem direct contact op:

Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op voor een kosteloze inschatting van de haalbaarheid van uw verzoek,een toelichting op de mogelijkheden en welke kosten wij daarvoor rekenen.


Of gebruik onderstaand formulier