Online Reputatiemanagement - Zoekmachine Reputatiemanagement

Laat uw reputatie nooit aan het toeval over. Onjuiste, onvolledige of negatieve berichtgeving in Google gaat onnodig ten koste van uw goede naam, of die van uw bedrijf. Neem met behulp van MediaMaze het heft in eigen handen om uw online reputatie in de zoekmachines te verbeteren of te herstellen, door middel van zoekmachine reputatiemanagement.

Het is essentieel dat u of uw bedrijf een betrouwbare en deskundige indruk maakt op uw huidige en toekomstige klanten. Negatieve berichtgeving op de eerste pagina van Google is bepalend voor uw online reputatie en geeft een negatief beeld aan potentiële klanten, cliënten en relaties. MediaMaze helpt u negatieve berichten op te ruimen, waardoor u als professional of bedrijf weer een goede eerste indruk kunt maken. Hoewel het over het algemeen onmogelijk is om een negatief bericht echt van het internet te verwijderen kan zoekmachine reputatiemanagement voorkomen dat het bericht een prominente plaats inneemt voor zoekopdrachten naar uw naam. Hierdoor zorgt u ervoor dat het bericht niet gezien wordt, als ware het er niet was. Gebruikers die niet eerder in aanraking zijn geweest met deze berichten, worden hierdoor niet onnodig met deze negatieve berichten geconfronteerd. Zoekmachine reputatiemanagement werkt door middel van een mix van content-creatie, specialistische SEO-technieken en ouderwetse PR.

Online Reputatiemanagement

De term ‘online reputatiemanagement’ wordt vaak gebruikt wanneer men ‘zoekmachine reputatiemanagement’ bedoelt. Online reputatiemanagement is een onderdeel van reputatiemanagement en is op haar beurt weer een overkoepelende term voor diensten als ‘social media monitoring’, ‘webcare’ én zoekmachine reputatiemanagement. In algemene zin kan gesteld worden dat online reputatiemanagement het sturen van de beeldvorming over personen, bedrijven, merken of producten op de sociale media betreft. Waar berichten op de meeste sociale media kanalen vrij vluchtig zijn en over het algemeen geen blijvende zichtbaarheid hebben, ligt dit bij Google anders. De online reputatiemanagement onderdelen ‘social media monitoring’ en ‘webcare’ kunnen er wel voor zorgen dat klachten op adequate wijze worden afgehandeld waardoor er geen of weinig negatieve artikelen/profielen verschijnen in Google.

Het team van MediaMaze heeft veel ervaring met het onderdeel van online reputatiemanagement dat zoekmachine reputatiemanagement genoemd wordt. Hierbij optimaliseren wij van het imago van particulieren en bedrijven in Google en Bing. Wij gaan zeer discreet te werk en stellen samen met u een plan van aanpak op om uw reputatie te herstellen, gecombineerd met ‘best practices’ om negatieve berichtgeving op de eerste pagina van Google in de toekomst te kunnen voorkomen.

Vindt u dat uw online reputatie wel een boost kan gebruiken? Neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord. U bent ook van harte welkom op ons wekelijkse reputatiespreekuur, waar u kosteloos en vrijblijvend met uw reputatieprobleem terecht kunt. Tijdens dit spreekuur analyseren wij uw probleem en geven advies voor een mogelijke oplossing. Gezien de aard van ons werk kunnen wij online geen voorbeelden geven van onze behaalde resultaten, maar in een persoonlijk gesprek lichten wij onze werkzaamheden graag toe.