Met zoekmachine reputatiemanagement naar een betere reputatie


Een goede zoekmachine reputatie is van essentieel belang wanneer u goed wilt functioneren als bedrijf, bestuurder, professional of als ondernemer. Voor het vertrouwen van uw medewerkers en klanten, voor geslaagde acquisitie en wanneer u op zoek gaat naar een nieuwe functie; een goede reputatie helpt bij het overbrengen van uw boodschap. Een slechte reputatie, in de vorm van een negatief online imago, ondermijnt de positie, en boodschap van u of uw bedrijf en vermindert uw carrièreperspectieven. Door middel van zoekmachine reputatiemanagement kunnen wij uw online imago sturen en een passende reputatie voor u neerzetten.

Uw persoonlijke reputatie

De mensen om u heen zijn tevreden met u, en ook buiten het bedrijf staat u goed bekend. Wellicht bent u ook veel in het nieuws geweest, hebt u grote transacties gerealiseerd of begeleid, neemt u zitting in allerhande commissies en besturen of hebt u enkele vakinhoudelijke publicaties op uw naam. Maar, wanneer deze berichten niet in Google naar voren komen is het voor onbekenden alsof ze niet bestaan. Uw zoekmachine reputatie komt niet overeen met de werkelijkheid.

Het online imago van de zaak

De kracht van de online reputatie zit hem in de mate waarin het potentiële klanten vertrouwen geeft in uw organisatie. Een positieve reputatie geeft veel vertrouwen en is voor bijna alle bedrijven bereikbaar, ongeacht de uitgangspositie. Bij een optimale online reputatie is de eerste pagina in Google voor een zoekopdracht naar de bedrijfsnaam volledig gevuld met neutrale en positieve berichten, die voor een groot deel in eigen beheer zijn. Denk hierbij aan de eigen website en sociale media kanalen, aangevuld met positieve nieuwsberichten, reviews, blogs, awards, etc. Hierbij zijn alle pagina’s liefst ook door middel van o.a. linkbuilding versterkt tot op het punt dat het voor een nieuw artikel vrijwel onmogelijk is geworden om zonder uw “toestemming” de eerste pagina te betreden; u hebt uw online reputatie dus zelf in de hand. Zoekmachine reputatiemanagement is echter geen tovenarij; de online reputatie van een bedrijf of persoon die door hun eigen handelen steeds weer aanleiding geeft tot negatieve publicaties is niet te herstellen, zonder het bijbehorende gedrag van de persoon of het bedrijf in kwestie ook aan te passen. Hiertoe adviseren wij, tezamen met verschillende partners, over aanpassingen in de bedrijfsvoering en communicatie, om verdere geschillen met klanten en andere relaties te voorkomen en bestaande situaties op te lossen.

Een negatieve zoekmachine reputatie?

Helaas worden er, o.a. door een gebrek aan wederhoor, de noodzaak van sensatie om online te scoren, wrok en andere drijfveren online regelmatig incorrecte en soms kwalijke berichten geplaatst. Het is ook mogelijk dat feiten worden aangedikt of overdreven of dat u simpelweg een fout gemaakt hebt, in de bedrijfsvoering of communicatie. Dat dit gebeurt is helaas niet geheel te vermijden, maar dit zorgt er wel voor dat onbekenden hun negatieve mening over u al klaar hebben, nog voordat ze met u kennis hebben gemaakt. Hoe hoger uw ‘boom’, hoe groter de cirkel van mensen die met uw naam in aanraking komt, maar hoe kleiner de controle op de boodschap die door hen ontvangen wordt. Deze cirkel bestaat ook deels uit journalisten, bloggers en gebruikers van sociale media. Het is voor u van belang ervoor te zorgen dat zij een correct, en liefst positief, beeld van u voorgeschoteld krijgen, nog voordat zij over u schrijven, bloggen of tweeten. Zonder sturing wordt de reputatie in de zoekmachines aan het toeval overgelaten. Met zoekmachine reputatiemanagement nemen wij de touwtjes weer in eigen handen en kunnen gebruikers objectieve informatie gebruiken bij het vormen van hun mening en het schrijven van hun berichten.

Onze Werkwijze

Wij creëren, bemiddelen en/of bewerkern voor u positieve (online) nieuwsberichten, blogs, achtergronden, profielen en websites. Wij optimaliseren deze pagina’s en zorgen dat deze goed gelinkt zijn op het web. Maar ook reeds bestaande pagina’s kunnen vaak door ons worden aangevuld, geoptimaliseerd en gelinkt worden. Na een uitgebreide analyse nemen we met u ons plan door voor een nieuwe zoekmachine reputatie. Hierbij werken wij toekomstbestendig, we proberen Google niet ‘om de tuin te leiden’, maar zorgen voor kwalitatieve, relevante en interessante pagina’s die zowel door bezoekers als Google gewaardeerd worden. Juist ook wanneer er negatieve berichten aanwezig zijn op de eerste pagina bij een zoekopdracht naar uw naam kunnen wij u goed van dienst zijn. Door met zoekmachine reputatiemanagement aan de slag te gaan verdringen wij eventuele negatieve berichten naar dieper gelegen pagina’s in Google, waardoor uw online visitekaartje, de eerste pagina van de zoekresultaten, een positief beeld geeft. Voor dit alles beschikken wij over specialistische SEO-kennis en technieken, een sterk PR-netwerk en stevige juridische kennis en connecties met betrekking tot mediapublicaties en het vergeetrecht. MediaMaze gaat ook proactief voor u aan de slag. Wij zórgen voor uw online reputatie. Wij monitoren en sturen de posities van berichten in Google. In samenspraak met u zorgen wij voor een optimale distributie van informatie en nieuws over ú. Hiermee nemen wij u de zorg voor een goede online reputatie uit handen, zodat u optimaal kunt functioneren, nu en straks.

Referenties en Media

Gezien de vertrouwelijkheid van ons werk kunnen wij u hier geen referenties van ons zoekmachine reputatiemanagement werkzaamheden overleggen. In een persoonlijk gesprek vertellen wij u echter graag over onze werkwijze en kunnen wij u enkele (van de 100+) cases tonen. Een groot aantal nieuws- en mediawebsites geeft ons hun vertrouwen, blijkens het aantal publicaties over/door ons op hun websites, hieronder enkele voorbeelden.
Vergeetrecht’ wordt op het web
Vergeten worden op internet
Gerechtshof Den Haag: Vergeetrecht voor veroordeelden
Google beloont schreeuwers en halve waarheden
Amsterdams bureau MediaMaze biedt nieuwe dienst